U bevindt zich hier: Home De Bron paasvieringen live

maandag25 mei 2020

Paasvieringen live uit via ZuidWestTV

ZuidwestTV zendt de vieringen van het Paastriduüm live uit . De vieringen van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag worden opgenomen in de OLV van Lourdeskerk. Op Eerste Paasdag is er dan weer de Eucharistieviering op NPO2. Omdat er vanwege de coronamaatregelen geen parochianen vrije toegang hebben bij een religieuze bijeenkomst, heeft vicaris pastoor Paul Verbeek ervoor gekozen om de vieringen uit te zenden. Parochianen van het hele uitzendgebied van ZuidWestTV kunnen zo via de televisie verbonden zijn en op afstand het feest van Pasen meevieren.

Paasvieringen vormen één geheel

Het is belangrijk dat deze vieringen uitgezonden worden, omdat deze niet landelijk worden uitgezonden en wij daarin dus voorzien in een leemte. In het Paastriduüm vieren we de kern van ons geloof. Het Paastriduüm hoort wezenlijk bij Pasen en sluit aan bij de viering van Eerste Paasdag, die op de landelijke televisie wordt uitgezonden. De vieringen in het Paastriduüm vormen samen één viering, verdeeld over drie dagen, met het thema: “Denk aan Mij!” Het uitzenden van deze drie vieringen wordt mogelijk gemaakt door de inspanningen van ZuidWestTV en de bijdrages van ZuidWestTV, tanteLouise en de zusters Franciscanessen van Bergen op Zoom.

Live uitzendingen
De vieringen worden live uitgezonden vanuit de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Het pastoraal team van de R.-K. Lievevrouweparochie gaat voor. De drie uitzendingen beginnen op 9, 10 en 11 april steeds om 19.00 uur.