Menu Style

Cpanel
U bevindt zich hier: Home Onze Lieve Vrouw in het Woud Liturgie Koren Gemengd koor W.Pl.

dinsdag07 juli 2020

Gemengd koor Wouwse Plantage

Dit koor is opgericht in 1967 en bestaat dit jaar 45 jaar. Het koor bestaat uit 9 dames en 3 mannen. Van plusminus 30 leden naar nu 12 is een behoorlijke krimp en te vergelijken met het sterk teruggelopen aantal kerkbezoekers, wat een algemeen beeld geeft van Katholiek Nederland.

Desondanks is de animo om te zingen onder de koorleden positief te noemen. Onze organist/dirigent, dhr. Hans Dogge weet tijdens de repetities de aandacht en inzet op een ongedwongen manier te stimuleren en de kwaliteit van de koorzang zo goed als mogelijk is te waarborgen.
De repetities worden gehouden op donderdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur, met een korte koffiepauze. Dit doen we tot op heden in Dorpshuis De Spil. Op zondagen zingen we in de dienst van 9.30 uur met in achtneming van een vrije eerste zondag van de maand. Ook uitvaartdiensten en soms huwelijksmissen doen we.
In de vakantieperiode voorzien we van vrijwilligers, de zgn. koorgroep. Ook kan er gezongen worden met ondersteuning van een voorzanger, een cantor en soms wordt de dienst alleen maar opgeluisterd met orgelspel van de organist. 
 
Contactpersoon
Ton Raaijmakers,voorzitter/secretaris, Jasmijnstraat 2, 4725 AR W.Plantage, tel.: 0165-379404