Eerste Heilige Communie

Zondag 4 juli a.s. zijn er in onze parochie drie Eerste Heilige Communievieringen. Dit zijn communicanten die eigenlijk vorig jaar al hun Eerste Communie zouden ontvangen. In verband met de huidige Corona maatregelen zijn de groepen gesplitst. Om 9.30 uur ontvangen 11 communicanten van bassischool de Klim-op hun Eerste Communie in de kerk van Hoogerheide. De tweede groep, bestaande uit 14 communicanten ontvangen om 11.30 uur hun Eerste Communie in de kerk van Hoogerheide. Om 13.30 uur zullen 9 communicanten hun Eerste Communie ontvangen in de kerk te Ossendrecht.

De voorbereiding is vorig jaar  stopgezet nadat er een totale Lock down kwam. De kinderen zijn de afgelopen weken gelukkig toch een paar keer bij elkaar kunnen komen in de kerk van Hoogerheide voor hun voorbereidingen. Ze hebben in een werkboek gewerkt, het kruisteken en Onze Vader geleerd. Ook hebben ze nog een mooie communiekaars versierd.

De vieringen zullen worden voorgegaan door diaken Ryan Keetelaar. Pastoor Verheije is ziek en het Bisdom heeft geen vervangende priester beschikbaar. Ondanks de nog geldende Corona maatregelen kunnen er helaas niet heel veel mensen bij de viering aanwezig zijn. Maar met de kinderen en hun gezinnen gaan we er een mooie viering van maken.

Geplaatst in De Bron