TV Mis uit Lourdes

TV-Mis uit Lourdes – 100 jaar bedevaarten

De KRO zendt op zondag 12 september de wekelijkse televisiemis live uit vanuit de Grot in het Franse bedevaartsoord Lourdes. Aanleiding voor deze bijzondere viering is het 100-jarig bestaan van de bedevaartorganisatie die nu bekend is onder de naam Huis voor de Pelgrim. Als zijn gezondheidssituatie het toelaat, zal ook mgr. Smeets als pelgrim aanwezig zijn in Lourdes.


Geloofsgesprek met Mgr. Smeets
Voorafgaand aan de liveuitzending van de eucharistieviering is op NPO2 vanaf 09.45 uur het programma Geloofsgesprek te zien. Daarin praat Leo Fijen met bisschop Harrie Smeets van bisdom Roermond. Bij de bisschop werd aan het begin van deze zomer een ernstige ziekte geconstateerd. In het interview vertelt hij daar openhartig over. Als de omstandigheden het toelaten, is mgr. Smeets op zondag 12 september in Lourdes om als pelgrim aan de viering in de Grot deel te nemen.


Viering
De viering vanuit de Grot in Lourdes is op zondag 12 september te zien vanaf 10.00 uur op NPO2.
Hoofdcelebrant is mgr. Herman Woorts, die binnen de Nederlandse Bisschoppenconferentie verantwoordelijk is voor het werkveld bedevaarten. De muziek wordt verzorgd door sopraan Judith Petra en organist Jos Martens.

Lourdes
Lourdes is een stadje aan de voet van de Pyrenee├źn in Zuid-Frankrijk, waar het toen 14-jarige meisje Bernadette Soubirous in het voorjaar van 1858 achttien keer een verschijning van Maria zag. Lourdes groeide daarna uit tot een van de bekendste Mariabedevaartplaatsen ter wereld.

Diaken Ryan Keetelaar, links, tijdens een viering in de Grot in Lourdes

Geplaatst in De Bron, Onze Lieve Vrouw in het Woud