Stille omgang Bergen op Zoom

Bergs alternatief voor de Stille Omgang van Amsterdam

De Stille Omgang is een route die door Amsterdam in stilte wordt gelopen om het Mirakel van Amsterdam te herdenken. Dit mirakel vond plaats op 15 maart 1345. Een zieke man kreeg thuis door een priester de H. Communie uitgereikt, maar moest even later door zijn ziekte braken. Het braaksel, met daarin het Allerheiligste, werd in het haardvuur gegooid. De volgende dag werd duidelijk dat de Hostie niet verteerd was door het lichaam van de zieke man en ook niet verbrand was door het vuur. De priester haalde het Allerheiligste Sacrament op en bracht het naar de Sint Nicolaaskerk. Door een vondst in 1881 werd de route ontdekt die de priester destijds aflegde; in dat jaar ontstond tevens de traditie van de Stille Omgang opnieuw. Dit jaar is er een Bergs alternatief voor de Stille Omgang, een eigen gebedswandeling, in verbondenheid met de Stille Omgang van Amsterdam. Door de eerdere coronamaatregelen is deelname aan

de Stille Omgang met een groep vanuit Bergen op Zoom en het hele bisdom Breda dit jaar niet mogelijk. Daarom organiseert pastoor Paul Verbeek een Bergs

alternatief. Op zaterdagavond 19 maart is er een viering en gebedswandeling in de stad voor parochianen en gelovigen uit het bisdom Breda. Graag willen we verbonden zijn met Amsterdam, waar diezelfde avond een kleinschalige Stille Omgang wordt gelopen. Avondwandeling: De avond begint om 19.30 uur in de St. Gertrudiskerk, ingang Kerkstraat, met een gebedsmoment.

We bidden rond het jaarthema van de Stille Omgang: “God lijkt ver van de stad, maar God woont in haar midden.” Aansluitend is er een gebedswandeling in stilte. We lopen de route van de Maria Ommegang door de stad. Bij terugkomst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie of thee, met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen. Aanmelden: Om een indicatie te hebben van het aantal deelnemers vragen we je om je uiterlijk 16 maart aan te melden bij het parochiebureau, via info@lievevrouweparochie.nl

ovv Deelname Stille Omgang of telefonisch op 0164-233574.

Geplaatst in Geen categorie