Alpha cursus

Nieuwe Alpha start 12 mei in Bergen op Zoom

Op donderdag 12 mei start een nieuwe Alpha in Bergen op Zoom, in samenwerking met parochies uit de regio. Denk je wel eens na over de zin van het leven? Zou je graag meer willen weten over Jezus? Doe dan mee met Alpha. Je leest er alles over in de folder.

Tien bijeenkomsten en een zaterdag

Op Alpha kun je ontmoeten, vragen en ontdekken. Op de tien donderdagavonden en een zaterdag ga je dieper in op het katholieke geloof. Iedere avond begint met een gezellige maaltijd, waarna een inleiding volgt. Over de inleiding en je eigen geloof en mening ga je vervolgens in kleine groepjes in gesprek.
Alpha wordt gegeven in Eventum, Dr. Ir. van Veenweg 8 in Bergen op Zoom. In dit gebouw van Curio & ZuidWestTV is een ruime kantine en zijn verschillende klaslokalen.

Ervaringen met Alpha

De vorige Alpha startte in januari 2020. Door corona duurde het even voor we opnieuw konden starten. Toch ligt die Alpha nog vers in het geheugen van de oud-deelnemers. Ad vertelde:

 “De alphacursus heeft verdieping in mijn geloof gegeven. Ik vond de opzet heel waardevol en inspirerend. Samen eerst eten, daarna een thema van de avond uitgelegd door gastspreker. Daarna in kleine groepjes dit bediscussiëren en afsluitend dit per groepje kort samen te vatten. DOEN als je je wilt openstellen wat christelijk geloof voor jou inhoudt.”

En oud-deelnemer Daan zei:

“Alpha gaf mij op een laagdrempelige manier een heldere kijk op ons geloof. Het was fijn om verdieping te krijgen, door in gesprek te gaan met mensen uit verschillende generaties.”

Samenwerking

De Lievevrouweparochie uit Bergen op Zoom organiseert deze Alpha samen met de Sint Anna parochie, Sint Christoffel parochie, parochie De Bron en parochie Onze Lieve Vrouw in ’t Woud.

Folder

Lees alles over de nieuwe Alpha in de folder. Je kunt de folder vanaf dit weekend meenemen uit de kerken of het parochiecentrum. Of je kunt hem nu al hier downloaden: www.lievevrouweparochie.nl/wp-content/uploads/2022/04/Alpha-folder-2022.pdf

Verbondenheid ervaren bij Alpha

Op donderdag 12 mei start een nieuwe Alpha. Tien bijeenkomsten en één zaterdag ontmoeten, vragen en ontdekken. Jolanda Tholenaar begeleidde in 2020 een deelgroepje en zal dit nu weer doen. Ze vertelt over haar ervaringen.

Opzet van Alpha

Jolanda Tholenaar vertelt: “In januari 2020 gingen we van start met de Alpha cursus. Elke donderdagavond kwamen we met een groep van zo’n 20 mensen bij elkaar voor een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgde een inleiding met thema’s als waarom geloven wij, wie is Jezus, waarom bidden wij, hoe leidt God ons. Elke inleiding werd geleid door een andere spreker. Na de inleiding gingen we in kleine vaste groepjes uiteen om door te praten over het onderwerp. Het was mijn taak om een van deze groepjes te begeleiden en dit was zeer verrijkend.”

Verbondenheid

Jolanda vervolgt: “De deelnemers in mijn groep vonden allemaal al een basis in het geloof, maar er was behoefte om te delen over hun zoektocht daarin, hun Godsbeleving. Een deelnemer deelde dat ze vaak andere wegen had bewandeld om dichter bij zichzelf en bij haar geloof te komen. Zo had zij yoga in een tijd van crisis echt als een Godsgeschenk ervaren. In eerste instantie was er schroom om dit te delen, maar ze ervaarde ruimte en respect voor haar weg en de keuzes die zij daarin maakte. Deze ruimte en respect ervaarden we allemaal bij elkaar. Er groeide een verbondenheid zowel in de grote groep als in de deelgroepjes.”

Samenwerking

De Lievevrouweparochie uit Bergen op Zoom organiseert deze Alpha samen met de Sint Anna parochie, Sint Christoffel parochie, parochie De Bron en parochie Onze Lieve Vrouw in ’t Woud.

Deelnemen

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar Alpha? Kom dan op donderdag 21 april naar de informatieavond in Eventum, Dr. Ir. van Veenweg, 19.30 -21.00 uur. Aanmelden kan daarna tot 5 mei bij pastor Fredi Hagedoorn. Meer informatie over Alpha, ook over data en tijden lees in je de folder of op www.lievevrouweparochie.nl/alpha.
Download hier de folder.

Geplaatst in De Bron