Filmavond 23 november

Filmavond in de Oude Pastorie,

Dorpsstraat 10 in Ossendrecht:

THE LETTER

Donderdag 23 november, 20 uur.

Op donderdagavond 23 november kunt u in de Oude Pastorie, naast de Protestantse Kerk in Ossendrecht,  de documentaire / film The Letter bekijken. Deze professionele film is vorig jaar verschenen in samenwerking met het Vaticaan op initiatief van Paus Franciscus.       

The Letter gaat over de gevolgen van klimaatverandering en over de unieke waarde van de schepping waarin wij mogen leven. De film gaat tevens over de gespannen verhouding tussen economie en ecologie. Hij is de moeite van het bekijken meer dan waard!                                                                                                                                                                                    

Vijf klimaatbewuste mensen (uit Senegal, Hawaii, Brazilië/Amazonewoud en India) werden door de Paus uitgenodigd om in Rome met hem te spreken over zijn en onze zorg voor de schepping. We zien in de film ook wat klimaatverandering aanricht. Maar uiteindelijk is er toch hoop: we weten wat we moeten doen en hoe we dat moeten doen. Nu moeten we aan de gang! En natuurlijk beseffen we dat er op dit gebied al best veel goeds gebeurt. Maar het is nog niet genoeg.

De film duurt zo’n 85 minuten. Op de avond van 23 november is er ook gelegenheid om kort over The Letter na te praten. Je kunt deze productie zien als een filmische uitwerking van de encycliek Laudato Si die Paus Franciscus in 2015 heeft gepubliceerd. Welkom!                                    

Locatie: Dorpsstraat 10, Ossendrecht. Toegang: vrij. (Een vrije gift is eventueel welkom.)                      

Informatie: dominee W. Lolkema, tel. 06 17 24 64 10. E: w.lolkema@gmail.com 

Geplaatst in De Bron