Zr. Marie Adolphine feest 14 juli

STICHTING ZR MARIE ADOLPHINE
Hier weer wat nieuws van de Stichting H. Zr. M. Adolphine.
Zoals de meesten al wel gezien zullen hebben is de mooie kapel flink beschadigd, doordat er een auto tegen de betonblokken
aanreed en één van deze blokken de gevel van de kapel flink beschadigde. Natuurlijk gaan wij ervoor zorgen dat alles netjes hersteld wordt en de kapel weer zo spoedig mogelijk kan worden opengesteld voor iedereen. We zijn hierover in onderhandeling met de verzekering.
Dan mooier nieuws:
Zondag 30 juni loopt de Adolphinegroep weer mee in de Maria Ommegang in Bergen op Zoom. Aanvang 15.00 uur. Kom zeker
kijken. De Maria Ommegang is de moeite waard om naar toe te gaan.
Dinsdag 9 juli, de dag dat Adolphine in China is vermoord zal, er ter hare gedachtenis een eucharistieviering in de kapel zijn.
Zondag 14 juli is dan weer de jaarlijkse feestdag van onze Heilige.
We beginnen de dag traditiegetrouw om 9.00 uur bij de kapel. Van hieruit vertrekken we met een stille gebedstocht naar de Berghoeve. Hier wordt even stil gestaan bij het leven en dood van Adolphine.
Om ongeveer 10.00 uur komen we dan aan bij de kerk en daar begint de processie door het centrum van Ossendrecht. De fanfare zal weer vooroplopen en ook de Adolphinegroep loopt mee met de processie. We hopen dat er ook wat eerste communicantjes mee lopen om rozenblaadjes te strooien.
Natuurlijk zijn alle kinderen van harte welkom om mee te lopen.
11.00 uur: plechtige Eucharistieviering in de H. Gertrudiskerk.

Na de H. Mis is iedereen uitgenodigd in de tuin van de pastorie voor een kop koffie/thee met een broodje. We hopen op
mooi weer en veel gezelligheid. We proberen om de deur van de kapel zo snel mogelijk weer in orde te brengen, zodat iedereen de kapel weer kan bezoeken en een kaarsje opsteken. Natuurlijk is de kapel 14 juli ook de hele dag geopend.
Voor inlichtingen: Yvonne Rijk 0164-673304 hetzoeterijk@hotmail.com

Geplaatst in De Bron