Alpha

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen. Wie is Jezus nu eigenlijk? Wat is de betekenis van bidden? Eet samen en praat met andere deelnemers over de zin van het leven en over ons geloof. Ruim 25 miljoen mensen gingen jou wereldwijd voor.

Voor alle leeftijden

15 inspirerende onderwerpen

Tien avonden én
1 zaterdag

Ontmoeten, vragen en ontdekken

Voor wie?

Alpha is voor iedereen die vragen heeft over het leven of over het katholiek geloof. Zo goed als iedereen heeft wel vragen, dus Alpha is zeker ook voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Deze maaltijd wordt voor je verzorgd. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Telkens komt iemand hiervoor een inleiding geven. Bijvoorbeeld over: Wie is Jezus nu eigenlijk? Hoe kun je geloven en wat is de betekenis van bidden? Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Alpha in Huijbergen

De eerstvolgende Alpha start 19 september in Huijbergen. Parochie De Bron organiseert deze Alpha voor belangstellenden uit de hele regio. Alpha is er wekelijks op dinsdagavond van 18.00 tot 21.00 uur bij de broeders van Huijbergen, aan de Boomstraat 7.  Alpha start op 19 september, de laatste avond is op 21 november. Op zaterdag 21 oktober is een hele dag gepland. Deelname aan Alpha is gratis. Je kunt je aanmelden via e-mail, alphahuijbergen@gmail.com of telefonisch bij Rien van Egeraat: 0164-642532. 

Meedoen aan onze Alpha en samen praten en nadenken over het katholieke geloof? Je bent van harte welkom!