Onze Lieve Vrouw in het Woud

De parochie Onze Lieve Vrouw in het Woud is in 2001 ontstaan uit een fusie van vier parochies in de huidige geloofsgemeenschappen, Heerle, Moerstraten, Wouw en Wouwse Plantage.

In 2019 is de Lambertuskerk van Wouw aangewezen als de officiële parochiekerk.
Samen met de Gertrudiskerk van Wouwse Plantage zijn deze twee kerken eigendom van de Parochie.
De Lambertuskerk in Wouw is een rijksmonument.

De vroegere Gertrudiskerk van Heerle is in 2012 verkocht aan de huidige woningcorporatie Alwel in Roosendaal. Het is nu het dorpshuis ‘De Schalm’.
Naast de huisarts, de fysiotherapeut en het dorpshuis huurt ook de parochie enkele ruimtes voor de weekendvieringen.

De vroegere Theresiakerk van Moerstraten is in 2013 overgegaan in particuliere handen.
In Moerstraten wordt elke maand een viering gehouden in dorpshuis ‘De Parelmoer’.

Als u interesse hebt voor een kort overzicht van de geschiedenissen van de (voormalige) kerken: klik hier
Voor filmpjes: klik hier .

Het actueel overzicht van alle vieringen treft u aan onder het blokje ‘vieringen‘.